Menú extra:

  1. Fan Club
  2. Fotolog
  3. Twitter
  4. Web
  5. Foro
  6. Email2007 alejandro-tous.es

Cabaret s'estrena sense deixar ningú indiferent

Cabaret s'ha estrenat aquest dijous a la nit a Manresa, al teatre Kursaal, que insòlitament rep l'espectacle abans que Barcelona. Centenars d'espectadors no es van voler perdre la primera de les set funcions que es duran a terme aquest cap de setmana, tot i que les entrades de l'estrena —que van dels 35 als 55 euros— no es van exhaurir i quedava algun seient buit entre els assistents.

L'espectacle es va iniciar quinze minuts tard "a causa d'un problema tècnic", segons va informar personal del teatre. Un cop apagats els llums, Emcee, un dels personatges principals, va aparèixer a l'escenari per presentar l'obra i cada un dels seus protagonistes i va donar el tret de sortida a la primera de les cançons representades, la mítica Willkomen au Cabaret —Benvinguts al Cabaret.

El musical, estrenat per primer cop a Broadway ara fa 50 anys, és una sàtira molt ben aconseguida dels anys previs a la dictadura nazi. Ensenya, entre escenes de cant, ball, ironies i un erotisme que no es fa gens incòmode per a l'espectador, com era el món de la faràndula en l'Alemanya dividida d'aquell moment.

Les històries d'amor impossibles entre l'estrella de Cabaret Sally Bowles (María Adamuz) i el novel·lista nordamericà Clifford Broadshow (Alejandro Tous), i entre la propietària d'un hostal i un fruiter jueu, conformen l'eix temàtic de l'obra, que compta amb un ampli repertori de ballarins, músics i actors que aconsegueixen traslladar el públic a un cabaret de l'època amb el seu talent.

Fins i tot després de la mitja part el personatge camaleònic de l'Emcee, que va ser la cirereta de l'espectacle en tot moment, va fer pujar a l'escenari un parell d'espectadors amb qui va ballar i a qui va fer bromes de to sexual que van arrencar el riure de la majoria d'assistents.

Dues hores de música en directe i diàlegs carregats de sarcasme punyent van acabar amb un dramàtic i colpidor final inesperat que de ben segur no va deixar indiferent a ningú.

Fuente e imágenes: http://www.elsetmanari.cat/noticies/detail.php?id=28829

Fotografia por Merrick (Spinnin 2007)